Loading...

Virtual Reality op de vakbeurs: Interactief & Levensecht

Uitdaging

Innovent zocht een opvolger voor hun eerder ontwikkelde 3D product configurator. Een opvolger die net als de 3D product configurator producten op een makkelijke en aantrekkelijke manier laat zien aan klanten en potentiële klanten op de vakbeurs. Geen Powerpoint meer, maar een interactieve presentatie om concreter in gesprek te gaan met de klant.

Oplossing

De opvolger werd al snel gevonden: een virtuele machine die te bekijken was door een virtual reality bril. Met een haarscherpe kwaliteit was elk detail van de machine zichtbaar. Op deze manier konden alle bezoekers van de vakbeurs rondom de machine lopen en de onderdelen tot in detail bekijken, zonder dat er een echte fysieke machine aanwezig was. Alle andere bezoekers kregen de kans om via een scherm mee te kijken met de acties van degene die de virtual reality bril op had.

Voordelen virtual reality op de vakbeurs

De virtual reality omgeving heeft de volgende voordelen opgeleverd:

  • Aantrekkelijk, innovatief en concreet presenteren;
  • Geen grote beursstand meer nodig, dit is kostentechnisch aantrekkelijk;
  • Afname transportkosten.

Klantbeleving

‘’De samenwerking tussen Innovent en XR Group is super. Zes jaar geleden hebben we elkaar de hand geschud en vanaf dat moment is alles goed verlopen. Wij zijn erg te spreken over de kwaliteit van de producten en op het moment dat we feedback geven, wordt dit meteen doorgevoerd.


Werken met jullie producten is en blijft altijd gaaf! Ook de beursbezoekers, die de virtuele machine bekeken, bevestigen dat.''

- Bart Mennen, Sales Engineer Innovent