Loading...

Van 2D tekening naar levensechte visualisatie

Klik hier voor de interactieve maquette
Addo architects 3d visualisatie ontwerp huis

Uitdaging

25 jaar geleden werd er met de hand een bouwtekening gemaakt. Dit was altijd erg arbeidsintensief en uiterst nauwkeurig werken, want één fout en je kon weer opnieuw beginnen. Toen de computer zijn intrede deed, ging er een wereld voor de ontwerpers open met 2D tekenprogramma’s. Vanaf dat moment was het mogelijk om tekeningen digitaal aan te passen. Een werkwijze die nu ook nog veel gehanteerd wordt, ook door Addo Architects. Maar voor hem was 2021 een jaar met nieuwe uitdagingen. Hij vroeg XR Group om van zijn 2D tekeningen en maquettes een vertaalslag te maken naar 3D visualisaties en interactieve omgevingen.

Oplossing

In een korte periode realiseerden wij voor Addo Architects een 3D model mét een interactieve maquette welke meegroeit met het proces. Hiermee kreeg Addo de kans om in elke fase van het project op een correcte en duidelijke manier te communiceren met zijn klant. Veel mensen zijn namelijk visueel ingesteld en we weten allemaal: één beeld zegt meer dan duizend woorden, dus voor hoeveel woorden staat dan een interactieve omgeving?

Addo architects 3d visualisatie architectuur
Addo architects 3d visualisatie architectuur

Klantbeleving

‘Ik heb de samenwerking met XR Group heel positief ervaren. Ik vond het heel soepel en fijn verlopen. Christian begreep het ontwerp heel goed en daar ging het uiteindelijk om. Hij verloor het doel niet uit het oog en dacht mee over welke uitstraling het ontwerp moest krijgen.

Verlies je er tijd mee om 2D tekeningen om te zetten in 3D tekeningen? Nee totaal niet. Je wint er zelfs tijd mee. Je hoeft je eigen tekening niet tot in zijn geheel inzichtelijk te maken, want dat doet XR Group door het 3D ontwerp. Heb je dinsdag je ontwerp klaar en vrijdag het gesprek met de klant? Dan zorgt Christian ervoor dat het de volgende dag klaar is. Daarbij win je ook tijd bij het gesprek met de klant. Zij krijgen meteen een duidelijk beeld van hoe het ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Daarnaast zijn er, doordat ik het ontwerp van XR Group op LinkedIn heb gezet, ontzettend veel positieve reacties gekomen. Zelfs één serieuze waarmee we later verder in gesprek gaan.

Kortom: snelheid, kwaliteit en prijsstelling zijn top!’